Antena Căutare

Ce a putut să îi facă un șef angajatei sale după ce ea a primit un bacșiș uriaș. Bucuria chelneriței s-a transformat în coșmar

Ceea ce trebuia să fie un gest amabil din partea unui client mulțumit de servirea chelneriței a devenit, în scurt timp, o amintire tristă. Cum a reacționat șeful ei după ce aceasta a primit un bacșiș generos.

colaj foto chelnertia care primeste bacsis si o gelaterie Galerie
Cum a reacționat patronul după ce angajata lui a primit un bacșiș generos | Shutterstock

Bacșișurile sunt adesea o sursă importantă de venit suplimntar pentru cei care din domeiul HoReCa. Cu toate acestea, un lucrător al unei gelaterii susține că bacșișul generos pe care l-a primit de la un client a lăsat-o fără loc de muncă. Șeful acesteia a luat o decizie care a stârnit controverse după ce a aflat.

Luna trecută, Emily Swenson lucra la o gelaterie din Minnesota atunci când a primit un bacșiș în valoare de 100 de lei. Deși a insistat că nu poate primi banii, clientul i-a lăsat în borcanul pentru tips și a plecat, relatează unilad.com.

Dar ceea ce trebuia să fie un gest amabil din partea unui client mulțumit de servirea chelneriței a devenit, în scurt timp, o amintire tristă. Câteva zile mai târziu, pe 24 aprilie, tânăra a primit un avertisment de la șeful ei, care mai apoi a fost postat de părinții ei pe Facebook pentru a atrage atenția asupra situației neobișnuită.

Citește și: O chelneriță a primit un bacșis uriaș, dar nu se aștepta la cererea bizară a clientului. Ce a vrut în schimbul sumei de bani

Cum a reacționat patronul gelateriei după ce angajata lui a primit un bacșiș generos

În „formularul de avertizare privind notificarea angajaților” scria: „Emily trebuie să înțeleagă că unii dintre clienții noștri sunt în vârstă și ar putea să se confrunte cu probleme de sănătate precum demență sau alte boli care le îngreunează înțelegerea acțiunilor lor.

Nimeni în deplinătatea facultăților mintale nu dă bacșiș de 100 de dolari într-un loc în care fiecare produs din meniu este sub 12 dolari”.

Postarea de pe Facebook a mai dezvăluit că șeful lui Emily a acuzat-o pe aceasta că „a luat” banii de la client.

„Ca angajat al The Freez, este responsabilitatea dumneavoastră să protejați reputația unității. Dacă clientul se confruntă cu probleme și familia află că i s-a permis să pună 100 de dolari în borcanul cu bacșiș, The Freez va fi privit cu dispreț ca un loc care profită de bătrâni”, se mai arată în avertismentul primit de chelnerită.

Potrivit părinților ei, Emily, care lucrase pentru Moorhead Freez timp de cinci sezoane, a fost concediată a doua zi pe motiv că a încălcat politica companiei de a nu accepta un bacșiș mai mare de 20 de dolari.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După ce au primit reacții negative pentru incident, gelateria și-a publicat propria declarație pe Facebook.

„Înghețata îi face pe oameni fericiți. Hărțuirea în rețelele sociale – nu atât de mult. Nu am concediat-o pentru că a acceptat un bacșiș. Povestea e mai lungă. Nu vom intra în detalii, este o chestiune personală. Cu toate acestea, credem că, dacă părinții postează pentru un copil adult - nu au pus întrebările potrivite fiicei lor”, se arată în răspunsul publicat de reprezentanții gelateriei.

Citește și: O chelneriță a primit un bacșiș uriaș, iar când s-a uitat pe nota de plată nu se aștepta să citească asta. Ce i-a scris un client

Cu toate acestea, utilizatorii de pe rețelele sociale nu au fost convinși, unul comentând: „Poate că a fost cineva care a apreciat-o cu adevărat pe Emily și pe colegii ei, care fac o treabă bună. Mă îndoiesc că orice altă unitate alimentară ar concedia pe cineva pentru că a spus că nu ar putea accepta bașișul apoi clientul i-a lăsat în borcan”.

În timp ce un alt internaut a lăsat o recezie gelateriei: „Nu am știut până astăzi că am demențăAparent, bacșișul generos este un semn că „nu sunt în deplinătatea facultăților mintale”. Cine ar fi știu?"

Unilad susține că a contactat The Freez Moorhead pentru comentarii, însă nu au primit niciun răspuns.

A fost la un pas să își rateze vacanța, după ce și-a văzut pisica făcând acest lucru. Ce au surprins camerele de suprave... Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică. Ce este vietatea înspăimântătoa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x